POHYB

Cvičenie: Metafit – vysoko intenzívny intervalový tréning

metafit

Tvrdý, rýchly a efektívny! Taký je Metafit!

  • Tvrdý – je to poriadna makačka!
  • Rýchly – trvá iba 30 minút!
  • Efektívny –  prináša skvelé výsledky!

Metafit vytvoril Justin Corcoran bývalý mariňák a Ironman v triatlone z Veľkej Británie, kde sa toto cvičenie teší veľkej obľube. Trénoval elitných vojakov, profesionálnych športovcov a množstvo osobných klientov. Má bohaté skúsenosti v oblasti fitness ako coach, atlét a majiteľ fitness centra. Vo Veľkej Británii vyškolil aj so svojim tímom už viac ako 5 000 inštruktorov Metafitu a pomaly sa dostáva do povedomia aj v ďalších krajinách. Medzi nimi je aj Slovensko.

Metafit kombinuje tradičné posilňovacie cviky s najnovšími technikami vysoko intenzívneho intervalového tréningu za účelom naštartovania metabolizmu. A prečo je tento tréning taký obľúbený? Trénuje sa len s vlastnou váhou, čím sa eliminuje riziko zranenia. Trvá iba 30 minút, takže sa nikto nemôže vyhovárať, že na cvičenie nemá čas. Cvičí sa síce na hudbu, ale nemusíme sa obávať zložitých choreografií.

TreningJe to metabolický tréning čo znamená, že má vplyv na náš bazálny metabolizmus. Keďže cvičíme na maximum, dostávame sa do anaeróbnej zóny, kedy naše telo nespaľuje podkožný tuk, ale zásoby cukru v pečeni a svaloch. Tuk nespaľujeme počas cvičenia, ale až po ňom, vo fáze regenerácie. Naše telo potrebuje doplniť minuté zásoby a tie dopĺňa z tukov. Tento efekt trvá 24 až 36 hodín po skončení tréningu!!!

Aj keď cvičenie vyzerá pomerne náročne, je vhodné pre všetkých – od začiatočníkov až po pokročilých fitness nadšencov. V skutočnosti čím má človek lepšiu kondičku a čím častejšie Metafit cvičí, tým sa tréning stáva náročnejší. Postupne sa totiž posúvame o jednotlivé levely vyššie a skúšame stále náročnejšie varianty. Každý cvik má jednoduchšie a náročnejšie verzie, ktoré si každý môže prispôsobiť podľa svojich schopností.  Je to zároveň aj dobrý spôsob ako sledovať svoj pokrok. Pocit, že človek zvládol verziu, ktorá sa mu zdala pred pár mesiacmi nedosiahnuteľná, je na nezaplatenie.

Ako vyzerá Metafit tréning?

Začíname krátkou rozcvičkou, počas ktorej zahrejeme svaly a pripravíme sa na cvičenie. Rozcvička sa robí formou dynamického strečingu. Potom už nasleduje samotný “workout“, kedy ideme naplno, do maximálneho vyčerpania. Tu si treba uvedomiť, že každý je inak fyzicky zdatný a má iné hranice. To, čo je pre jedného základný level, môže byť pre jeho suseda maximum. Preto sa netreba pozerať na to, čo robia ostatní, ale sústrediť sa na seba, svoje možnosti a hlavne na správnu techniku cvičenia. Pri Metafite precvičujeme len veľké svalové skupiny. Striedajú sa silové, plyometrické, a výdržové cvičenia s krátkymi pauzami.

S METAFITOM SA KAŽDÝ MÔŽE STAŤ RÝCHLEJŠÍ, SILNEJŠÍ A ŠTÍHLEJŠÍ!

Rozvrh tréningov

Osobné tréningy – individuálne podľa dohody.

Prihlasit sa

Jedna myšlienka na “Cvičenie: Metafit – vysoko intenzívny intervalový tréning”

Pridaj komentár